De Scheepswerf

Gespecialiseerd in de traditionele zeiljachten
Lemsteraak 11 meter zeilend op het Heegermeer

In samenwerking met bekende jachtarchitecten als Hoek-Design en Visser Jacht Design ontwerpt en bouwt Heech by de Mar haar eigen schepen.

Wij zijn gespecialiseerd in de traditionele Rond- en platbodemjachten en bouwen vele typen zoals: Lemsteraken, Vollenhovense bollen en Staverse jollen, allemaal in diverse afmetingen.
Hiervoor hebben wij de beschikking over een team van specialisten in 3 aparte hallen, een cascobouwhal, een timmer- en afmontagehal en een aparte schilderhal.

Storingsvrije jachten met een gering onderhoud

Wij hebben erg veel ervaring opgedaan met de bouw van onze verhuurvloot om de reden dat alles erg degelijk en kwalitatief goed moet zijn vanwege het intensieve gebruik door allemaal verschillende bemanningen, en alle techniek aan boord zonder storingen week in week uit moet functioneren. Dit resulteert in storingsvrije jachten met een gering onderhoud. Dit onderhoud is belangrijk en wordt vaak over het hoofd gezien maar na de aanschaf van een jacht komt onderhoud ieder jaar weer terug en telt daarom hard op. Ook in uw spaarzame vrije tijd wilt u graag dat alles aan boord perfect functioneert en u niet dagelijks problemen heeft met de apparatuur en de uitrusting en het moet laten repareren.

Harry Koekebakker monteert het beslag op een mast.
Cascobouw bij Heech by de Mar
Roerleeuw lemsteraak Hendrickje Stoffels