Elfstedentocht Friesland

Vaarroute in Friesland

Roemruchte route. Schaatsers moeten ieder jaar maar weer afwachten of de 'Tocht der Tochten' erin zit. Watersporters hebben het veel makkelijker, die kunnen hem gewoon iedere zomer varen.

Algemene beschrijving:
Lengte van de tocht    212 km
Aantal vaaruren          35
Maximale doorvaarthoogte 2,50 meter en hierdoor ideaal te bevaren met onze motorboten
Maximale breedte      3,9 meter
Maximale diepgang   1,3 meter
Aantal sluizen           2 (+2)

Wat betreft het aantal vaaruren is deze route prima in een week te doen, maar als je alle steden ook op je gemak wilt bekijken, is het prettiger om er twee weken voor uit te trekken.

Deze route varen? Huur een motorboot!

Stedelijke geneugten

De Elfstedentocht is een van de meest aansprekende vaaroutes door Friesland. Hoe je de route ook vaart, je doet vanzelfsprekend de 'elf steden' aan. Dit zijn stuk voor stuk steden - of stadjes- waar het rijke verledennog steeds een duidelijk zichtbare plek inneemt. Ondanks dit verleden zijn het geen 'dooie' steden, maar gezellige plaatsen die je uitnodigen om te doen waar je op vakantie of tijdens een vrij weekend zin in hebt: lekker passagieren. Misschien ene useum bezoeken, wat winkelen of gewoon een beetje slenteren en sfeer opsnuiven, aan het eind van de middag even uitblazen op een terrasje. Of lekker in het zonnetje op je boot zitten en genieten van het uitzicht.

Afgezien van al deze stedelijke geneugten vaar je tijdens de Elfstedentocht ook nog eens door enkele van de mooiste delen van Friesland.

Bron: Waterkampioen 02 - 2015.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang een paar keer per jaar het laatste nieuws van Heech by de Mar!

Aanmelden nieuwsbrief