Friese Ballonfeesten

30 juni 2011

Een schouwspel om niet te vergeten                

Internationale kleurenpracht tijdens 26e Friese Ballonfeesten!          

JOURE – 2010 was voor de Friese Ballonfeesten een jubileumjaar. Het 25-jarig jubileum werd uitbundig gevierd. Dit jaar zal het van 27 t/m 31 juli echter niet minder genieten zijn. Sinds de eerste editie behoort het grootste ballonevenement van Nederland niet voor niets tot de toonaangevende zomerfestiviteiten. Een publiekstrekker van formaat!

Het publiek wordt wederom getrakteerd op een prachtige show van een groot aantal heteluchtballonnen. Tijdens het ballonspektakel stijgen iedere avond maar liefst 35 ballonnen uit binnen- en buitenland op vanuit Joure, ook wel “Balloon City” genoemd. Vele “oohs” en “aahs” klinken vanuit het in groten getale aanwezige publiek, wanneer de indrukwekkende heteluchtballonnen worden uitgevouwen, verwarmd en uiteindelijk opstijgen. Een prachtig gezicht!

Special shapes
Ongeveer de helft van het aantal ballonnen bestaat ieder jaar uit de zogenaamde special shapes. Dit levert voor het publiek een waar kijkspektakel op. Jong en oud zullen genieten van deze heel speciale heteluchtballonnen. Ze zijn zo bijzonder vanwege hun afwijkende vorm. Heeft een normale ballon de vorm van een ei, special shapes bestaan er in vele uiteenlopende vormen en formaten. Tijdens de editie van dit jaar zullen onder andere een kleurrijke clown, een enorme rode Nissan Micra, de geweldig grote Action Man Parachutist en een gigantische collectebus prachtige vaarten over het Friese landschap gemaakt.

Unieke opening
Veel geduld was er nodig voor Christian Moullec om zijn ganzen vanuit het ei op te voeden en te trainen. Het luchtduet van Moullec’s deltavlieger met de ganzen vormt een zeldzaam schouwspel. De Stichting Friese Ballonfeesten is erg blij met de komst van Christian Moullec en zijn ganzen, om het publiek tijdens de opening op woensdag 27 juli te trakteren op een unieke gebeurtenis.

Voor meer info zie Friese Ballonfeesten.

Terug naar overzicht

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang een paar keer per jaar het laatste nieuws van Heech by de Mar!

Aanmelden nieuwsbrief