Speciale aandacht aanbod Platbodemjachten:

In deze rubriek vindt u een overzicht van schepen die afgelopen maanden in onze nieuwsbrief in De Schijnwerper zijn gezet. Op gezette tijden zullen andere schepen uitgelicht worden.

Vollenhovense Bol 'Inti'

In deze rubriek zetten we maandelijks een bijzonder schip in de schijnwerper.

Dit keer aandacht voor:

  • Vollenhovense Bol ‘Inti’

Originele Kooijman en de Vries Bol naar uitgekiend Gipon ontwerp tegen aantrekkelijke prijs!

Mooie Vollenhovense Bol 8.50 van de bekende Kooijman en de Vries werf. Verrassend ruim van binnen en praktisch volledig origineel gelaten, waardoor ze haar authentieke uitstraling heeft behouden. Er is door de eigenaar veel aandacht besteed aan onderhoud van het staal, het houtwerk, de motor en het onderwaterschip. In 2011 c.q. 2016 is een nieuw teakdek -en dak aangebracht. Beschikt over vele fraaie details, zoals glas-in-lood ramen in het kajuitschot, berentanden, kluisborden en sierbeslag. De huidige eigenaar verkoopt zijn ‘Inti’ met pijn in het hart en wil graag zijn Bol verkopen aan een liefhebber die er net zo veel plezier van gaat hebben als hij heeft gehad.
Over de al aantrekkelijke vraagprijs valt dus zeker te praten.

Vollenhovense Bol ‘Inti’  staat bij ons op de wal waardoor zij van alle kanten te bekijken is. U kunt haar vinden op onze website door onderstaande link aan te klikken: http://www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/117378/inti/

Lemsteraak ‘Noorderzon’

In deze rubriek zetten we maandelijks een bijzonder schip in het licht.

Deze keer aandacht voor:

  • Lemsteraak ‘Noorderzon’

Mooi gelijnde van Rijnsoever Lemsteraak 10.05 in een uitstekende conditie.

Lemsteraak ‘Noorderzon’ is naar ontwerp van de Boer bij van Rijnsoever gebouwd en verkeerd  in een uitstekende staat van onderhoud voor haar leeftijd. Beschikt over een zeekuip en een ruim sfeervol interieur met 6 slaapplaatsen en ca. 1.95 stahoogte. Ze is voorzien van alle comfort zoals oven, koeling en heteluchtverwarming.

Dit type Lemsteraak staat alom bekend om zijn goede zeileigenschappen en stabiliteit en heeft een zeer groot vaarbereik. De ‘Noorderzon’ heeft in 2008 bij bouwer van Rijnsoever een refit ondergaan. Beschikt over een goede set zeilen inclusief kluiver en botterfok en een betrouwbare krachtige Volvo Penta (turbo)motor.

Jaarlijks is alle noodzakelijke onderhoud professioneel uitgevoerd, als laatste in het voorjaar 2017 bij Heech by de Mar, waardoor ze in een uitstekende conditie voor haar leeftijd is.

Lemsteraak ‘Noorderzon’ staat bij ons in een verwarmde hal waardoor zij van alle kanten te bewonderen is. U kunt haar vinden op onze website door onderstaande link aan te klikken: http://www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/96148/noorderzon/

Hoogaars 'Pijp Toeback'

Prachtig gelijnde goede zeiler met een rijke historie !
 
Hoogaars ‘Pijptoeback’ is in 1948 gebouwd bij de werf Van de Voorde in Antwerpen en is (op enkele aandachtspunten na) in een uitstekende toestand voor haar leeftijd. Er is in de loop van de afgelopen  jaren veel aan onderhoud uitgevoerd. Zo is in 2004/2005 het teak vervangen door een onderhoudsvrije variant en is een nieuwe motor geplaatst. In 2010 is het onderwaterschip gestraald en in een systeem gezet. Tevens zijn in dat jaar de zeilen vernieuwd.

De prachtige lijn van het schip komt vooral tot uitdrukking onder zeil (zie foto). Haar zeileigenschappen zijn zonder meer goed te noemen,  getuige ook de vele wedstrijden die ze gewonnen heeft.

Het interieur is zeer sfeervol en grotendeels in originele toestand, wat haar een rijke uitstraling geeft.

De ‘Pijptoeback’ is uitermate geschikt om langere tijd op te verblijven en uitdagende (zee) tochten mee te maken !

Uitgebreide informatie over deze hoogaars, welke bij ons in de verkoophaven te bewonderen is, kunt u vinden op onze website : http://www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/120735/pijp-toeback/

Staverse Jol 'Marina'

Handzame zeiler met doordacht ruim interieur van eerste eigenaar.

Deze volledig werfgebouwde Staverse Jol is van de eerste eigenaar, die het met liefde onderhouden hebben. Ze heeft een prachtig lichtbeuken interieur met 4 volwaardige slaapplaatsen en beschikt over veel privacy door schuifdeuren tussen kajuit en vooronder. Staverse Jol Marina is een handzame zeiler en beschikt over een goede set witte De Boer zeilen (37 m2). Ze vaart onder zeilnummer (JC210) en er is een meetbrief aanwezig.

Bent u op zoek naar een handzaam zeilend relatief jong schip voor een aantrekkelijke prijs, dan raden wij u aan om haar binnenkort te komen bekijken.

Uitgebreide informatie en een fotoserie over Staverse Jol Marina, welke bij ons in de verkoophaven te bewonderen is, kunt u vinden op onze website door onderstaande link aan te klikken: http://www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/115584/marina/