Speciale aandacht aanbod Platbodemjachten:

Met deze rubriek willen we speciale aandacht geven aan een schip dat bij ons in de verkoophaven te Heeg ligt. Op gezette tijden zal er een ander schip uitgelicht worden.

Lemsteraak "Du Bol"

Prachtige Roefaak in een uitzonderlijk goede staat van onderhoud voor haar leeftijd!

Deze fraai gelijnde Lemsteraak met een  authentieke uitstraling is in een uitstekende conditie voor haar leeftijd. Ze is zeer compleet uitgevoerd met veel comfort aan boord om langere tijd met meerdere personen op te kunnen verblijven. Door uitgebreide set lieren en boegschroef ook zeer geschikt om met twee personen te zeilen.

De gemotiveerde verkoper zoekt via onze bemiddeling een liefhebber die net zoveel passie voor het schip heeft.

Meer informatie over en een uitgebreide fotoserie kunt u vinden op onze website: http://www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/105675/du-bol/

Gegevens:

Lengte x breedte x diepte: 13.00 x 4.50 x 1.10
Slaapplaatsen: 6 vast en 2 op de banken
Stahoogte: ± 1.95
Motor: 60 pk
Prijs: € 198.000,-

Voor meer informatie en foto's: hier klikken.

Vollenhovense Bol ‘Bolbannes’

Kooijman en de Vries Vollenhovense bol 8.50 'Bolbannes' in verkoop Heech by de Mar.jpg

In de rubriek ‘Schijnwerper’ brengen we iedere maand een bijzondere rond -of platbodem voor het voetlicht. Deze keer aandacht voor een Vollenhovense Bol met de welluidende naam “Bolbannes”.

Deze in 1975 bij de bekende Kooijman & De Vries werf naar Gipon ontwerp gebouwde en ingetimmerde  bol is een zoals de eigenaren haar typeren ‘heerlijk familieschip’. Een terechte omschrijving want ze beschikt maar liefst over 5 tot 7 slaapplaatsen, veel leefruimte voor haar lengte en een stahoogte tot in het vooronder van ca. 1.90. De in 2014 aangebrachte nieuwe isolatie in de kajuit en de Taylor verwarming zorgen ervoor dat het vaarseizoen wordt verlengd.
De relatief lage doorvaarthoogte en geringe diepgang gecombineerd met de vaareigenschappen van deze Vollenhovense Bol maken dat een zeer grootvaargebied mogelijk is.

De ‘Bolbannes’ ligt volledig vaarklaar op een nieuwe eigenaar ligt te wachten.
De gemotiveerde verkopers dragen haar graag over aan een liefhebber die met even enthousiasme als hen destijds  (15 jaar geleden) hier aan gaat beginnen!

Voor meer informatie klik hier Bolbannes

Gegevens “Bolbannes”

Bouwjaar 1975
Lengte x breedte x diepte: 8.5 x 3.10 x 0.65
Werf:  
Kooijman en de Vries
Stahoogte: ± 1.90
Motor:
Sabb diesel 18 pk


Prijs € 29.750,=

Voor meer informatie en foto's: hier klikken.

Tjalk ‘De Poffert’

Originele tot zeiljacht omgebouwde tjalk in een prima conditie voor haar leeftijd!

Deze authentieke goed onderhouden tjalk is gebouwd bij de Groningse werf 'De Poffert', waar het haar huidige naam aan te danken heeft. In 1976 is ze bij de bekende werf "De Nieuwe Kielkade" in Bolsward omgebouwd tot zeiljacht. De mast werd daarbij verlengd en het schip kreeg een wat sportiever tuigage. Tevens is de Perkins dieselmotor ingebouwd en is de romp van een schroefasgang voorzien.
Een uitgebreide kajuit en kuip zijn aangebracht uitgevoerd in staal en teak en met een eikenhouten binnenbetimmering. Deze combinatie maakt haar uniek in haar soort en een bezichtiging waard!

Meer informatie over en een uitgebreide fotoserie van deze unieke tjalk kunt u vinden op onze website: www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/95989/de-poffert/

Gegevens “ De Poffert” :

Bouwjaar 1896
Afmetingen: 11.50 x 3.00 x 0.75
Werf De Nieuwe Kielkade
Slaapplaatsen: 5 - 6
Stahoogte: 1.80 - 1.70


Prijs € 49.500,=

Voor meer informatie en foto's: hier klikken.

Tjalk ‘Sterre’

Tjalk 16.20 'Sterre' te koop via bootbemiddeling Heech by de Mar te Heeg / Friesland.

Originele authentieke tjalk met hedendaags comfort.

Deze ‘jonge’ dame van bijna 130 jaar oud heeft een ruime zeilervaring en is in goede conditie voor haar leeftijd. Ook nu nog wordt er hard gewerkt om haar in deze staat te houden en zal ze binnenkort een ‘conditietest’ ondergaan. Bent u op zoek naar een prachtige authentieke tjalk, welke over alle hedendaagse comfort beschikt, dan raden we u aan om op onze website te kijken.

Middels de link http://www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/102926/sterre/ vindt u alle informatie over dit unieke schip!

Gegevens “Sterre”:

Afmetingen: 16.20 x 3.64 x 0.80
Slaapplaatsen:
8
Stahoogte: ± 1.90 in kajuit
Motor: 80 pk

€ 88.000,=

Voor meer informatie en foto's: hier klikken.

Schokker 'Anita Jacoba'

Schokker 10.75 meter 'Anita Jacoba' te koop via jachtbemiddeling en platbodemspecialist Heech by de Mar te Heeg.

In deze nieuwe rubriek zetten we maandelijks een bijzonder schip in de schijnwerper.

Dit keer vragen wij aandacht voor:

Schokker 10.50 ‘Anita Jacoba’; bijzonder aantrekkelijk (geprijsd) en werfonderhouden!

Deze door Gipon ontworpen en de bekende De Plaete werf op 30 mm vlak gebouwde Schokker heeft een bijzonder stoere uitstraling en wordt al bijna 10 jaar door Heech by de Mar onderhouden(!) Beschikt over zeer ruim interieur, veel stahoogte (ca. 1.95 in salon) en maar liefst 7 slaapplaatsen. Er is een complete set zeilen bestaande uit grootzeil, fok, kluiver, botterfok en waterzeil aanwezig. De mast is eenvoudig te strijken middels maststrijklier en bokkenpoten. En last but not least’ heeft ze bijzonder goede zeileigenschappen en is uitstekend met 2 personen te zeilen.

Deze prachtige Schokker ligt op een nieuwe eigenaar, die liefst met net zo veel liefde als de huidige eigenaren hebben gedaan, voor het schip gaat zorgen en ervan gaat genieten! Voor meer informatie en foto’s: www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/92916/anita-jacoba/

Lemsteraak ‘Swanneblom’

Lemsteraak 'Swanneblom' te koop via jachtbemiddeling en platbodemspecialist Heech by de Mar te Heeg.

Lemsteraak ‘Swanneblom’;  handzame goede zeiler voor een goede prijs!

Deze technisch goed gebouwde lemsteraak verkeerd in een goede conditie voor haar leeftijd, onder andere omdat ze als casco geheel gestraald is geweest. Ze is fraai gelijnd en beschikt over een royale kuip en ruime sfeervolle teakhouten kajuit. Door de relatief lage doorvaarthoogte van 11,50 mtr. zijn vrijwel alle (12.00) bruggen met staande mast te passeren.
Door het strijken van de mast middels de elektrische mastlier is het vaargebied (kruiphoogte ± 1.95 mtr.) aanzienlijk te vergroten.  In combinatie met de geringe diepgang van 0.65 mtr. komt ze op plaatsen waar vele anderen niet kunnen komen.

Deze handzame zeiler heeft goede zeileigenschappen en is zelfs alleen te zeilen.

Helaas is voor de huidige (eerste) eigenaren het moment gekomen om de ‘Swanneblom’ te verkopen aan een liefhebber, die er net zo veel plezier aan gaat beleven. Om dit te bevorderen hebben ze de vraagprijs verlaagd naar € 59.500,- !

Meer informatie over deze unieke lemsteraak, die bij ons in de verkoophaven te bezichtigen is: www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/93962/swanneblom/

Staverse Jol 'Vrouwe Hillegonda'

Staverse Jol ‘Vrouwe Hillegonda’

Bijzondere authentieke Staverse Jol voor een bijzondere prijs!
Deze door Gipon ontworpen en bij bekende Woudenberg werf gebouwde Staverse jol heeft een authentieke uitstraling en verkeerd in een uitstekende conditie. Beschikt over een sfeervol interieur met relatief veel binnenruimte en stahoogte . De complete set zeilen bestaande uit grootzeil, fok, kluiver en botterfok zijn van recente datum. De mast is eenvoudig te strijken met hevellier en bokkenpoten. De unieke opvouwbare bijboot met toebehoren is in overleg over te nemen!

Volledige informatie en een uitgebreide fotoserie van dit bijzondere schip is te vinden op: http://www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/67620/vrouwe-hillegonda/