Speciale aandacht aanbod Platbodemjachten:

In deze rubriek vindt u een overzicht van schepen die afgelopen maanden in onze nieuwsbrief in De Schijnwerper zijn gezet. Op gezette tijden zullen andere schepen uitgelicht worden.

Lemsteraak "De Eenhoorn"

Deze keer aandacht voor een aak met veel zeilervaring:

Lemsteraak ‘De Eenhoorn'

Zeer goed onderhouden Lemsteraak van eerste eigenaar
 
Deze degelijke (werf)gebouwde Lemsteraak 10.47 is in de loop van de jaren aangepast aan de eisen der tijd en voorzien van lieren, klemmen, stuurautomaat en boegschroef . Door deze aanpassingen is er zelfs ‘single-handed’ mee te zeilen wat de huidige eigenaar tot in Scandinavië heeft gebracht.
In 2007 is een prachtige zeekuip aangebracht met ergonomisch gevormde kuipbanken. In datzelfde jaar is ze gestraald en in een nieuw systeem gezet. Daarnaast is de tuigage in 2012 volledig vernieuwd. De relatief jonge motor is meer dan krachtig genoeg voor waterverplaatsing en heeft vele beproevingen doorstaan.

Bent u op zoek naar een authentieke Lemsteraak voorzien van alle gemakken van deze tijd en geschikt om langere tijd op te verblijven, dan zien nodigen wij u uit om haar te komen bekijken.
Een bezichtiging waard!

Meer informatie over deze bijzondere lemsteraak en een uitgebreide fotoserie kunt u vinden op onze website: http://www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/109215/de-eenhoorn/

Scheldeschouw 'Brandaen'

Goed onderhouden mooie ‘vreemde eend’ tegen een aantrekkelijke prijs!

De Scheldeschouw wordt soms in rond- en platbodemland als een ‘vreemde eend’ gezien,  maar dit is onterecht;  ze wordt regelmatig als alternatief voor een traditionele rond- of platbodem gekozen.
De ‘Brandaen’ is een handzaam zeilende Scheldeschouw van de bekende Vermeulen werf. Er is door de huidige eigenaren goed voor het schip gezorgd en ze heeft iedere winter in hal gestaan, waardoor nog steeds in een uitstekende conditie voor haar leeftijd. Beschikt over verrassend veel ruimte in kuip en kajuit, heeft veel stahoogte en de mogelijkheid van 5 slaapplaatsen.

Zoekt u een aantrekkelijk geprijsde Scheldeschouw in een goede onderhoudstoestand , dan zien nodigen wij u graag uit om haar (op afspraak) te komen bezichtigen!

Meer informatie en een uitgebreide fotoserie kunt u vinden op onze website: http://www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/90734/brandaen/

Lemsteraak ‘Witte Bever’

Goed zeilende nette Blom aak met grote kuip en  ruim sfeervol licht interieur voor een scherpe prijs!
Deze net onderhouden Lemsteraak van de bekende Blom Hindeloopen werf beschikt over een ruim sfeervol interieur, royale kombuis met veel daglicht en een aparte eigenaar hut met wastafel. Het is tuigage is zeer compleet en in een goede staat. Om het zeilen te vergemakkelijken zijn diverse lieren aangebracht.  Heeft de beschikking over een krachtige, relatief jonge Peugeot Indenor motor. Het onderwaterschip is recent gestraald en in systeem gezet. Roer en zijzwaarden zijn vernieuwd in 2013.

Het schip wordt geleverd met trailer voor transport naar verwarmde hal, waar ze de afgelopen jaren heeft 'overwintert'. In de winter van 2016/2017 is alle noodzakelijke lak- en schilderwerk uitgevoerd en antifouling aangebracht, waardoor ze in een goede conditie (met enkele punten van aandacht) in onze verkoophaven ligt.

Helaas is voor de huidige eigenaren het moment gekomen om de ‘Witte Bever ’ te verkopen liefst aan een liefhebber, die er net zo veel plezier aan gaat beleven. Om dit te bevorderen is de vraagprijs onlangs verlaagd naar € 59.500,-. Voor serieus belangstellenden is bovendien een recent Hiswa-rapport beschikbaar, waardoor u inzage krijgt in hetgeen u koopt en u zekerheid vooraf geboden wordt.

Meer informatie over deze unieke lemsteraak, die bij ons in de verkoophaven te bezichtigen is: http://www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/105788/witte-bever/

Hoogaars 'Pijp Toeback'

Prachtig gelijnde goede zeiler met een rijke historie !
 
Hoogaars ‘Pijptoeback’ is in 1948 gebouwd bij de werf Van de Voorde in Antwerpen en is (op enkele aandachtspunten na) in een uitstekende toestand voor haar leeftijd. Er is in de loop van de afgelopen  jaren veel aan onderhoud uitgevoerd. Zo is in 2004/2005 het teak vervangen door een onderhoudsvrije variant en is een nieuwe motor geplaatst. In 2010 is het onderwaterschip gestraald en in een systeem gezet. Tevens zijn in dat jaar de zeilen vernieuwd.

De prachtige lijn van het schip komt vooral tot uitdrukking onder zeil (zie foto). Haar zeileigenschappen zijn zonder meer goed te noemen,  getuige ook de vele wedstrijden die ze gewonnen heeft.

Het interieur is zeer sfeervol en grotendeels in originele toestand, wat haar een rijke uitstraling geeft.

De ‘Pijptoeback’ is uitermate geschikt om langere tijd op te verblijven en uitdagende (zee) tochten mee te maken !

Uitgebreide informatie over deze hoogaars, welke bij ons in de verkoophaven te bewonderen is, kunt u vinden op onze website : http://www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/120735/pijp-toeback/

Staverse Jol 'Marina'

Handzame zeiler met doordacht ruim interieur van eerste eigenaar.

Deze volledig werfgebouwde Staverse Jol is van de eerste eigenaar, die het met liefde onderhouden hebben. Ze heeft een prachtig lichtbeuken interieur met 4 volwaardige slaapplaatsen en beschikt over veel privacy door schuifdeuren tussen kajuit en vooronder. Staverse Jol Marina is een handzame zeiler en beschikt over een goede set witte De Boer zeilen (37 m2). Ze vaart onder zeilnummer (JC210) en er is een meetbrief aanwezig.

Bent u op zoek naar een handzaam zeilend relatief jong schip voor een aantrekkelijke prijs, dan raden wij u aan om haar binnenkort te komen bekijken.

Uitgebreide informatie en een fotoserie over Staverse Jol Marina, welke bij ons in de verkoophaven te bewonderen is, kunt u vinden op onze website door onderstaande link aan te klikken: http://www.heechbydemar.nl/bemiddeling/verkooplijst/115584/marina/